čtvrtek 29. září 2016

Echinová Bonnie podle Swoon

Někdy je fajn být členem nějaké komunity. A jedna z takových komunit vznikla kolem Swoon střihů kabelek. Ač nejsem typ, který mění kabelky a vlastně mi stačí jen něco malého na peněženku a deštník, tak jsem vědomě podlehla.
Co to je vědomé podlehnutí? Davová psychoza v různých skupinách funguje. Jedna si koupí coverlock určité značky, pak další a pak se to spustí jako lavina. Toto je pro ilustraci. Protože profesí pracuji s vědomým pohybem, tak si tyto procesy uvědomuji a vždy si zodpovím, zda se chci nebo nechci nechat strhnout.
Rozhodla jsem se,  že ano, a že pár těch tašek ušiji (budou dárky :-)) a koupím střih, abych se i já mohla pochlubit a byla tak členem dané komunity, přestože všechny modely dokážu konstrukčně zvládnout i sama. Málo spánku a hodně jiné práce a počáteční nadšení opadlo, už bych členem být ani nemusela. :-) Ale když už jsem něco začala a ráda šitím odpočívám....
A tak se stalo, že jsem měla chvíli času a velkou chuť šít, protože jsem potřebovala zregenerovat po psychicky náročném synově pobytu v nemocnici.
No, nestihla jsem ušít celou tašku hned a pak už zase nebyl čas a ani pořádně chuť. To tak u mně už je, že musí být oboje, jinak nešiji. Tašku jsem šila 3 měsíce. Stále jí chybí popruh, ale na ten dojde asi až na jaře. Ten kožený se dá případně také použít.
Swoon tento model má šitý, že jedna půlka je barevná, jedna jednobarevná, dole jednobarevný pás. Opravdu to vypadá dobře, ale já jsem k tomu echinu nic do kombinace neměla. Měla jsem koženku, ale pocitově jsem nedokázala dát koženku ke lnu. Stačil ten kédr.

6 komentářů:

  1. Krásná kabelka. Nádherná látka. Davová hysterie na facebooku mě také fascinuje. Může mít pozitivní dopad. Vyburcuje, podnítí, naočkuje. Ale může mít i špatné konce. Všichni tu látku kupují, tak to musím taky. Co na tom, že nestíhám šít z toho co doma mám. Nebo na účtě nic nemám. Snažím se krotit a být je pozorovatel. Swoon "zatím" žádnou nemám. Ale free střih jsem si již stáhla. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kabelka je krásná, respektive, ta látka je tak šílená, až je boží! :)
    Být členem jakékoliv komunity je třeba pro mě obrovský problém a vždycky, když mě někdo třeba přidá do nějaké skupiny klidně jen na facebooku, pokaždý se mi z toho ježí vlasy :)))). Co to je, vůbec nevím, ale je to ve mně.

    OdpovědětVymazat
  3. Uf, spouste slov v textu ani nerozumim - swoon, echino... ale asi tusim, o cem to je. Kazdopadne obdivuji umeni usit kabelu! Parada. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Zírám. Taška je prostě nádherná.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za nakouknutí a předem velké díky i za případné komentáře.