úterý 27. srpna 2013

Mužská záležitost :-)

Před dvěma roky manžel poprosil o deku, modrou. K prvním vánocům dostal látky na top, k druhým vánocům minky na spodek deky. Mezitím jsem neustále měnila vzory a techniky, jak deku budu šít. Když jsem nedávno uviděla kolekci Seven Wonders od Davida Butlera, tak jsem si řekla, že to je ono. Bude to hned, už jsem se styděla, že manžel stále deku nemá, přitom bez jeho tolerance a pomoci bych šít vůbec nemohla. Deka byla hned, jen jednotlivé fáze měly dlouhou přestávku. Velikost 220 cm x 150 cm. Pouze top a vespod minky. No, dostal ji opožděně k narozeninám (dalo by se říct, že tu práci na dece. :-)) Opravdu plní funkci letní deky.
Teď trochu k látkám jako takovým. Kolekce se mi moc líbí vzorově, ale materiálem jsem byla velmi zklamaná. Většinou si kupuji látky od Moda Fabrics. Sáhnout na látku Sandy Gervais, 3Sisters (škoda, že dělají více romantické) či Cosmo a asi dalších, je zážitek proti této kolekci. Řekne se bavlna, plátno, vždyť to musí být stejné. Není. Uvidím, jak to bude vypadat třeba za rok. Jinak Butlerovcům fandím.
A ještě bych měla dodat, nerada si nechávám zásluhy, které mi nepatří, že rozložení vzorů jsem přímo zkopírovala podle jedné z dek, kterou jsem uviděla v google obrázky. Teď se mi to nedaří najít, když tak později dodám.
podmínky na focení něčeho velkého nemám

minky není až tak zářivé

15 komentářů:

  1. Je nádherná. Čekat na takovou krásu se určitě vyplatilo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irmi, od tebe pochvala potěší obzvlášť. Naštěstí, já nemusím čekat tak dlouho. Můj dokonalý Ježíšek od tebe příjde už dnes a 24.12. nám zkrásní obydlí. :-)

      Vymazat
  2. Fakt krásná deka, manžel měl určitě radost.

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Marti, od tebe to taky hodně těší, protože ty jsi pro mě jiná liga. :-)

      Vymazat
  4. Je moc hezká, jakpak se ti prošívalo minky? Do toho jsem se ještě nepustila, mám z toho strach, někdo na to hodně naddává.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verpo, je minky a minky. Od Avylonu nebo jak se jmenují, tak bylo takové jakoby více bavlněné a různě se to natahovalo stáčelo, tam bylo nutné hustě prošít a deka je už nejméně dva roky nedošitá ve skříni. I když už je pěkně připravená, tak nějak na ní nemám chuť. Pak jsem kupovala minky u Melluzínky. A to bylo ze spodu jako by více umělé a méně pružné a šije se s tím naprosto v pohodě, ani jsem to nepřeháněla se stehováním (nemám dost spínacích špendlíků), a to drželo krásně. Prošívala jsem vlastně jen ty obdélníky. Předtím jsem šila deku, kterou jsem prošívala do trojuhelníků a taky v klidu. Takže minky od Melluzínky opravdu v pohodě. Ještě bych někdy ráda zkusila minky od Jany latkyprovas.cz. Ale zatím mám ještě doma na jednu deku a pak sešiju všechny ty zbytky. :-)

      Vymazat
    2. Díky moc, u nás ve městě je totiž v obchodě látka, která vypadá jako minky i s tečkami, chtěla jsem to na ní vyzkoušet, teď raději koupím v patchworkovém obchodě. A díky za návštěvu blogu a komentáře.

      Vymazat
  5. Povedená a hlavně to musí být úleva po takové době něco odškrtnout ze seznamu že. To znám velmi dobře :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za nakouknutí a předem velké díky i za případné komentáře.