pátek 17. dubna 2015

relativita času

Řekla jsem si, že ušiji čepici. Rychlovka do 30 minut hotovo. Navíc to není první čepice. Ovšem, ušít čepici pro dítě, které nedrží hlavu, takže ji má opřenou a vlastně hlavou otáčí v čepici, to není jen tak.

Trochu odbočím. Veřejnost si myslí, že dítě s DMO, to je motorický problém a příp. také mentální. Těch výzev je mnohem více a maličkostí, které znepříjemňují život nepočítaně. A každá vychytávka se hodí.

Aby se nemusela čepice neustále upravovat, tak je dobré ji ušít, co nejlépe sedící. Spousta dětí má na výšku hlavu normálně velkou, ale obvod menší, proto jim nesedí žádná kupovaná čepice. A na takové ty šmoulí či beanie se může zapomenout. Šmoulí, kde se ztratí vše a je jedno, jak přesně střihově a šitím čepice vypracovaná je. Když se šije čepice přesně na hlavu, tak to občas dělá neplechu u švů, které čepici směrem nahoru tvarují. Tam musí být střih a šití přesné. Takže jsem 30 minutovou čepici měla za 4,5 hodiny. Čepice je směrem dozadu prodloužená, aby lépe kryla uši.




2 komentáře:

  1. Ta je skvělá! Moc pěkná látka :))

    OdpovědětVymazat
  2. Aj ked 4,5 hodiny, nakoniec sa podarila. Velmi pekna latka. Aj ja dakedy robim malickost celu vecnost a naopak velku vec za par minut.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za nakouknutí a předem velké díky i za případné komentáře.