úterý 6. ledna 2015

Mám blog,

ale blogerka nejsem.
První blogy, které jsem četla byly americké a většinou jsem se k nim dostala přes design a DIY, byl to můj únik z reality, která byla na hony vzdálená nejen mým zájmům, ale také normálnímu životu. Až mnohem později jsem objevila české blogy a ani nevím jak. Zpětně jsem zjistila, že některé blogerky i nějakou dobu už blogují, a že i ony mají podobné zájmy jako já, že tedy už nemusím nakukovat tak daleko.
Od Američanek jsem se hodně o blogování naučila (navíc mám i slušný přehled v SEO, opět jsem se učila u Američanů). Věděla jsem, jak může blog pomoci dostat se k profesi snů, jak může občas i vydělávat či sem tam nějaký prospěch z toho blogerce přinést, kromě toho nejpříjemnějšího bonusu a to je komunita stejně zaměřených lidí. Tak daleko to u nás tehdy nebylo.
I přesto všechno se z mě blogerka nestala. 1) nemám čas 2) neumím psát, 3) neumím fotit a z časových důvodů se to ani nezlepší, 4) nerada se "odhaluji". Nemám blogerské ambice, ale kamarádce jsem radila, aby se touto cestou vydala, že i u nás to jednou dospěje do stavu, kdy blogování může přinést nějakou z výhod, kterou jsem výše zmínila.
Blogy ráda čtu, opravuji, ráda na ně koukám. Čtu jich jen minimum, někdy jsem ráda, když na ně jen mrknu. :-) Ale ty krásné fotky občas vážně stačí. :-)

Můj blog má český název "Pod olivami", protože měl původně nějakou vizuální myšlenku, ale k té už nikdy  nedojde. Je to album mé šicí či pletací relaxace či šicích výzev.
A ty olivy svůj význam mají, ale.......... nerada se "odhaluji". :-)

4 komentáře:

  1. Mám to trošku podobně. Nerada odhaluji svoje soukromí, můj domov a mou rodinu. Měla jsem a mívám občas pocity že nechci vystoupit ze svého soukromí a odhalit víc, a kdyby se to mělo změnit pak pouze v případě, že bych začala podnikat v nějakém tvůrčím odvětví. Do té doby je pro mě blog zábavou nikoliv business a hon za čtenáři a úspěchem. Mě to posunulo i dál v tom, že se dokáži namotivovat k něčemu dalšímu, že dokáži vylepšit svou prezentaci, je to únik od všech těch rutinních pracovních záležitostech, které mám dost technicky zaměřené, že mi chybí kreativní činnost. :)

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obdivuji všechny, kdo to umí. Ale není vždy nutné odhalovat soukromí, některé to docela umí vybalancovat, některé dokonce soukromí skoro ani neodhalí, ale mně chybí především ten čas. I když s poodhalením vzniká u čtenářů větší pocit ztotožnění. Kreativitu potřebujeme v životě asi všichni. :-)

      Vymazat
  2. Tak jsem na tom trochu podobně. Ovšem nemám žádné zkušenosti ani technické schopnosti. Vše je pokus omyl. Blog mám taky spíš pro sebe a občas se ráda pochlubím s tím, co umím a baví mě. Do soukromí ale svět nerada pouštím.
    ... a olivy miluji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ty olivy miluji především v tekutém stavu :-)

      Vymazat

Děkuji za nakouknutí a předem velké díky i za případné komentáře.