neděle 3. listopadu 2013

Jak na hexagonovou prostírku





 Dotazy se množí. Jedna možnost je koupit si knihu (záměrně nepíšu název, je zde) a druhá možnost je udělat si schéma sama.
Fotky jsou nedokonalé. Nemám prostor a ani čas si s tím hrát. Je to rýsováno na zemi. Tak snad to všichni pochopíte. Stačí, když si na netu zadáte do vyhledávače "hexagon" či "šestiúhelník" nejlépe pravidelný.
Pak si v menu vyberete obrázky a vytisknete ve velikosti dle přání či o hraně asi 6,5 cm. Tolik má moje prostírka toho vnitřního, nejmenšího hexagonu.
1) spojíte protilehlé vrcholy, což bude pak kolmice k získání dalšího hexagonu. Což ani nemusíte, stačí kolmici na pravítku proložit oběma vrcholy viz. fotka
Klikejte na fotky, dostatečně se vám zvětší a bude to srozumitelnější. Já jsem ten technický typ, co takové věci vidí hned, ale zase kombinovat vzory je pro mě obrovská výzva. Tak snad to bude pochopitelné.





2) Ke každému vrcholu nakreslíte kolmici na přímku, která pochází oběma vrcholy. Červená čára.

3) všechny kolmice ve vrcholech prvního hexagonu vytvořili další vrstvu - druhý hexagon

4) stejný způsobem uděláme další vrstvu - 3. hexagon - modré čáry, použijeme vrcholy 2. vrstvy/2. hexagonu
5) hotová 3. vrstva/3. hexagon v modré

6) na další 4. vrstvu/4. hexagon opět narýsujeme kolmice na přímku procházející vrcholy 3. (a vlastně i 1.) vrstvy/hexagonu.
7) tužkou narýsovaná část 4.vrsty/hexagonu














A takto byste pokračovaly až do 6. vrstvy/hexagonu či tolik vrstev, kolik byste si přály.
To by bylo schéma a jak na šití přes papír? Já jsem se to naučila podle tohoto videa http://www.youtube.com/watch?v=8uaW26igygE

Také se dá šít trochu jiným způsobem a ten najdete na blogu the Happy Zombie .





2 komentáře:

  1. No teda Ivetulka, Ty sa tu ešte pre nás prpleš aj s návodmi...ďakujeeem ♥ Tvoja prostírka je úžasná, hádam bude čas, kedy si aj ja svoju urobím:-) papa cmuky@ cmuk ...aj Oliverkovi ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za nakouknutí a předem velké díky i za případné komentáře.