neděle 20. července 2014

Soňa, Rosa a Kafti

Soňa Malinová a Rosa Mitnik na jednom místě a já nemám foťák. Nejsem blogerka, tak snad mě to omlouvá. :-)
V pátek Soňa Malinová psala o jedné uzavřené kapitole a nabízela k odprodeji lampy. Byla jsem jeden ze šťastlivců, na kterého se dostalo.
Soňu Malinovou mám moc ráda i jako člověka. Kdysi jsem u ní vyzvedávala nějaké zboží pro kamarádku a zkecly jsme nejméně 30 minut. S ní se povídá lehce.

Ale když se objevila Rosa, tak to byl pro mě takový zajímavý okamžik. Někdo, koho sledujete, koho máte rádi, ale přece jen je to stále nějak virtuální svět, takže to bylo, jako by vystoupila z fotky. Opravdu zajímavý moment a hlavně hodně nečekaný.



Obě budou krášlit mou budoucí místnost na cvičení, takže stále budou dělat radost dětem. :-)

pátek 18. července 2014

Nejen v zimě

Když jsem si tento svícen koupila jednou ve slevě, tak  jsem si říkala, že ten se bude hodit spíše na zimu. Teď v těch horkých dnech jsem zjistila, že pohled na svícen, který působí jako kus ledu, krásně ochlazuje a hodí se i na léto. :-)



čtvrtek 17. července 2014

Šicí stroj

Už nějaký ten měsíc nešiji, protože dál to s tím strojem nešlo a pak jsem i já byla studijně dlouho mimo. Stroj se mi povedlo asi před týdnem odeslat k servisu, kde to konečně mělo smysl.
A tak má rada. Pokud vás něco obtěžuje, prakticky od koupě stroje, tak okamžitě na servis. Takhle jsem se jen vztekala, že mi stroj vynechal steh, kdy se mi to nejméně hodilo apod... Problémy přibývaly. Na stroj si chvíli ještě počkám, ale pak budu zase studijně mimo.:-) Určitě i já bych ráda lepší stroj, nejlépe s horním podáváním, ale i běžně potřebujeme peníze jinam, navíc platím odborný kurz v zahraničí, tak si budu muset ještě nějaký rok počkat a nejlépe každý měsíc i něco odkládat. :-)
Řekla jsem si, že je na čase se seznámit s overlockem, který mám doma 2 roky a ušila jsem na něm jen jedno tričko. Ostuda.

Tak jsem na další tričko střihla a......... je to těžké, kde najít ten čas, když ve volném čase mám vedlejší pracovní činnost a studium? :-) Jsem zvědavá, zda se mi povede to tričko sešít. Vím, že sešití je raz dva, ale nastavení stroje, když ještě nejsem zkušená, zabere čas.



PS: Navíc nám odešel počítač, na notebooku se najednou vše chová jinak, nemám žádně programy, kde bych si aspoň slušně okrojila fotku.....:-)