úterý 29. dubna 2014

Kdyby prase mělo křídla ...

Dám ho sem, protože kdo ví, kdy se dostanu do galantérie pro nové "oči". Vážně doma knoflíky skoro nemám. :-) A ty oči by to chtělo vyměnit. Ale jinak nás prase doma baví, mělo původně být jen jako dárek, který se vždy hodí, ale manžel hned věděl, že by mělo zůstat doma. Dokonce se mnou vybíral i látku. :-)


Šito podle tohoto střihu: windhamfabrics
Malé upozornění: nožičky ne dobře sedí, střih není dokonalý, tak si to člověk musí trochu upravit. A nejsem sama, komu neseděl.

sobota 19. dubna 2014

IKEA Brakig krabice

na mě nezbyly ani v Mnichově, ani v Salzburgu, tak nezbývalo než ušít nějakou vlastní krabici. :-)
Je první ze sady, kterou do koutku našeho syna šiji. Všechny budou z echina s dopravními prostředky.
Při krabičce, kterou jsem šila naposledy byl smutný, že chtěl taky, tak konečně má tu svoji (po dvou letech). :-)
Rozměry: 28 x 18 x 17 cm





pondělí 14. dubna 2014

Trochu se pohnout - FAL Quarter 2

 Na svém seznamu mám spoustu projektů, ale také spoustu rozešitých věcí, které bych ráda došila, abych je mohla předat a dále nezabíraly místo v našem malém a přeplněném bytě. Poslední dobou jsem neměla čas číst, většinou jsem na blozích sjela fotky, ale dnes jsem četla u Věrky na Negligent Stylee, že je ještě stále možnost zúčastnit se akce, kdy si každý vybere, které projekty by rád dokončil v II. čtvrtletí.  Tady jsou.
Ve skutečnosti je seznam mnohem delší. :-)
A nemám 3 měsíce, ale pouze dva, červen je studijní.


I have got so many projects on my list and also so many ongoing projects and it is like a neverending story. When I read on Negligent style that there is something like the Finish Along Quarter 2, I have decided to join with a hope to keep me on the track and finish the following projects (in the fact, the list is much longer :-)).
And I have actually only two months to finish the list as I am off studying in June. 

1. The box - doesn't fit perfectly, so a bit of challenge for me.
2. Two place mats according the book Patchwork, please

3. Pillow - a Czech magazine Marina Quilt

4. Quilt - the top is ready, basting and quilting ahead.
5. To utilize the scrap for pillows, some place mats etc...

6. I have got a piece of very nice leather at home, but I also have a big respect. So, I decided to sew a bag from imitation  leather first.

7. "Thank you" pillow for one friend of mine.

8. This pillow top was made during one night in a big hurry and finally has been sitting on my desk for about 8 months.



Finish Along 2014

pátek 11. dubna 2014

OK - Riikka a Susanna - první projekt

Když jsem zahlédla knihu od OK od Riiky Kantinkoski z blogu Weekdaycarnival a Susanny Vento z blogu Varpunen, plnou DIY, tak jsem "ježíška" poprosila. Je sice finsky, spousta těchto obrázků a projektů putuje po webu, dokonce jsem našla i pdf s touto knihou, a přestože se snažím nemít doma nic zbytečného, tak prostě jsem nějak musela. Finsko mě přitahuje, fotky se mi moc líbí, prostě žádnou racionální omluvu nemám. Čistě emoce. :-)
ty šmouhy vznikly při focení, asi odraz záclony



Do prvního projektu jsem se pustila dnes. Asi proto, že jsem nemocná a taky proto, že jsem si včera udělala radost nákupem korálků, mezitím jsem někde zašantročila černou voskovanou šňůrku, tak jsem použila zatím provizorní. Taky nedokážete v nemoci ležet? :-) Ne, do té postele se vážně už těším. 


Přidat popisek


A koupila jsem si i barvy, tak korálky budou i v té surovější variantě. :-) A nejen podle této knihy, Finsko mě inpirovalo mnohem více, dřevěné korálky jsou tam velmi oblíbené.