pondělí 20. ledna 2014

Finská inspirace

Mezi vánoci, kdy jsem nedělala nic a jen odpočívala, tak jsem koukala na severské blogy. Hlavně na interiérový design. Ale stále to bylo především Dánsko a Švédsko. A pak mě napadlo, podívat se do Finska, které mám tak ráda. No a tomu jsem propadla. Kromě jiného tam holky pletou úžasně barevné ponožky a rukavice. Jeden vzor mě tak nadchnul - zde, že se nedalo jinak a musela jsem malému uplést rukavice do sady k softshellové bundě, kterou tedy musím ještě ušít. Vlna tedy byla na vestu a teď padne na rukavice a čepici, kterou bych ráda také upletla.




úterý 14. ledna 2014

Bubble quilt - bublinková deka

S velkým zpožděním jsem dodělala bublinkovou deku na přání. Hodilo by se, aby byla ještě více prošitá, ale má být na přikrytí a to bych ji asi předala až za měsíc (celá prošívaná ručně). :-)
Kráčející patka nepochopitelně začala zlobit. A byla nějak nakřivo, takže se při rovném prošívání rámu nebylo čeho držet. Hrozné.
Můj plán na tento rok je ušít cokoli každý měsíc. Leden hotovo. :-) Letos budu mít méně času než loni.
Fotky opět hrozné, foceno večer a navíc po té, co se malou s dekou vymazlila. :-) Ale takhle prostě ta deka vypadat bude, když se bude používat. :-)
Spodní strana je kombinace minky a ala minky.




A ještě bych chtěla poděkovat Martě - její práce na Meadow Dew, za tuto krásnou fotku. Aspoň pro mě je krásná.