úterý 27. srpna 2013

Mužská záležitost :-)

Před dvěma roky manžel poprosil o deku, modrou. K prvním vánocům dostal látky na top, k druhým vánocům minky na spodek deky. Mezitím jsem neustále měnila vzory a techniky, jak deku budu šít. Když jsem nedávno uviděla kolekci Seven Wonders od Davida Butlera, tak jsem si řekla, že to je ono. Bude to hned, už jsem se styděla, že manžel stále deku nemá, přitom bez jeho tolerance a pomoci bych šít vůbec nemohla. Deka byla hned, jen jednotlivé fáze měly dlouhou přestávku. Velikost 220 cm x 150 cm. Pouze top a vespod minky. No, dostal ji opožděně k narozeninám (dalo by se říct, že tu práci na dece. :-)) Opravdu plní funkci letní deky.
Teď trochu k látkám jako takovým. Kolekce se mi moc líbí vzorově, ale materiálem jsem byla velmi zklamaná. Většinou si kupuji látky od Moda Fabrics. Sáhnout na látku Sandy Gervais, 3Sisters (škoda, že dělají více romantické) či Cosmo a asi dalších, je zážitek proti této kolekci. Řekne se bavlna, plátno, vždyť to musí být stejné. Není. Uvidím, jak to bude vypadat třeba za rok. Jinak Butlerovcům fandím.
A ještě bych měla dodat, nerada si nechávám zásluhy, které mi nepatří, že rozložení vzorů jsem přímo zkopírovala podle jedné z dek, kterou jsem uviděla v google obrázky. Teď se mi to nedaří najít, když tak později dodám.
podmínky na focení něčeho velkého nemám

minky není až tak zářivé

neděle 25. srpna 2013

A ty malé čtverečky?

Měsíční skluz, proto jsem rozešila více věcí, kterým se věnuji podle situace. Tak aspoň trocha toho rozešitého. :-)

A ty malé čtverečky máš na co? Ptal se manžel. Snad sem dám v září hotový výrobek. :-)
Připravuji adventní kalendář.
Došitý top deky, která měla být už před měsícem.

Hotové díly na zkompletování myšáka. U druhé myšky jsem řekla, že byla poslední. Tak nevím, jestli tento bude poslední. Nechala jsem se přemluvit. :-)

Na toto šití se hodně těším, snad se mi povede. :-) Zatím připravené aplikace.

úterý 20. srpna 2013

Dárky

Dlouho jsem na stroj nesáhla, chuť byla, ale zdraví nepustilo, takže až teď lemuji před měsícem ušitou deku. Mezitím jsem si o víkendu potřebovala odskočit na dárky. :-) Většinou dodělávám vše na poslední chvíli, tak si to nestíhám fotit.
Tento rok zjišťuji, že udělat radost a hlavně trefit vkus náctiletých je docela problém. Plánů bylo dost, ale nakonec rozhodl obrázek londýnského autobusu "double decker". Byla to trefa do černého, tak jsem ráda, že polštář udělal radost. :-)
 A deka 150 cm x 180 cm z minky a na zadním díle je alá minky. Při této velikosti nedoporučuji, protože ala minky průží více. Deka si zasloužila více prošití. Asi si ji někdy půjčím a doprošiji. Nevěděla jsem, jestli ji přece jen nebudeme zmenšovat. Synovi jsem šila celou z minky o velikosti asi 100 x 140 cm a byla hotová asi za hodinu. Toto zabralo více času.