čtvrtek 18. července 2013

Košíček - jen tak

U Rosy často vidím podobné košíčky a říkala jsem si, že bych nějaký měla někdy ušít. A stále mi ležela v hlavě soutěž od Iri, kdy si můžeme hrát na interiérové designéry. Dnes jsem dostala představu, co by se snad dalo v našem bytě přece jen.... Tak jsem spíchla košíček, který mi do toho zapadal. Nakonec jsem zjistila, že to stále není ono a už je přece jen šero. Na prvních fotkách mi tam stále něco chybělo. Byly to knihy. A pak se mi to nechtělo znovu vše složitě odhazovat, tak jsem udělala jen takovou rychlou kompozici, ale finální fotku možná nafotím až v noci. Uvidím. Soutěž končí o půlnoci, kdyby se někdo chtěl ještě zúčastnit.






středa 17. července 2013

Deka na přání I - hotovo

Po šílených peripetiích, kdy nějaká ta smůla byla i při sušení deky, to mi jeden konec spadl ze sušáku na zem (máme hodně nízké přízemí) a další praní ty šmouhy nevypralo, došlo na praní ruční, mohu napsat, že hotovo.
Nafotit deku o velikosti 140 cm x 220 cm se mi u nás doma prostě nepovedlo, tak tajně doufám, že mi nějaké fotky příjdou a budu moci zveřejnit i něco kvalitnějšího než to, co sem dám. :-)
Kolekce si moc nepamatuji, protože jsem je doma měla už dlouho, na zadním díle je minky z www.umelluzinky.cz a ala minky z www.mojelatky.cz. Jen dodám, že top je z látek různých gramáží a docela to šlo u toho šití poznat. Není nad to, když je vše stejné. :-) Ale bylo to dle přání. :-)
Barvy docela odpovídají

Barvy neodpovídají a trochu jsem podcenila ty polštáře, přes které jsem deku hodila, protože deformuje lemování.

A jeden detail - prošíváno ve švu

středa 10. července 2013

Soutěž u Iri na Můj dům, můj squat

Zahrejte si na interiérového designéra na blogu Můj dům, můj squat. Soutěž mé láká, ale nejsem tak kreativní, abych v našem přeplněném bytě dokázala vykouzlit aspoň zajímavé zátiší, proto sem dávám fotku (nesoutěžní), kterou jsem rychle nainstalovala ve svém šicím nepořádku (opravdu bez ladu a skladu :-)). Pánská deka ještě došitá není, to je jen její top, pod který jsem strčila vatelín. :-) I z toho by se dalo  něco vykouzlit, kdyby se dala židle k nějaké stěně, ale to je něco, co u nás doma není. :-( Určitě by k tomu byl dobrý malý stoleček se skleničkou čaje, která by nahrazovala whisky. :-) I když to je na mě moc prvoplánové, takže kdybych měla možnost, tak bych si s tím hrála trochu jiným směrem. :-)
Tak koukněte k Iri na podmínky a také i obrázky pro inspiraci. Jinak její blog doporučuji. Je to jeden z blogů, kde jsem si hned řekla, ten by klidně mohl být jednou profi. Tedy, kdyby to byl blog americký, tak by už profi byl.
Tak ještě jednou odkaz na post s podmínkami soutěže ZDE.

neděle 7. července 2013

Když šití nejde

Když šití nejde, tak krájím. Času mám málo, opět jsem dostala lekci, že když jsem unavená, tak nešít, protože pak to všechno pářu, třeba jen z důvodu, že se mi nelíbí steh. Šít mohu nejčastěji jen o víkendu, tak jsem teď po večerech začala krájet na další deky.
Pánská kolekce Davida Butlera - Seven wonders mě nadchla, méně už její krájení. Byla složena z obchodu dobře, okraj na okraji, přesto vzor ubíhal křivě. Tak jsem u některých vzorů, tahala nitku po nitce, abych se podívala, zda je špatně natištěná nebo kde je problém. Vypadalo to, že vzor je natištěný po niti dobře, ale někde byl stále problém. U dalších vzorů jsem to už neřešila a krájela, jak to přišlo pod ruku, protože bych krájela ještě dnes a příští týden.
Alchemy od Blendu se krájela sama, to byla čistá radost. Ještě mi chybí jeden vzor nakrájet a budu to doplňovat ještě nějakou výraznou látkou z jiné kolekce.