čtvrtek 23. května 2013

Malý projekt

Někdy má malý projekt velký smysl, člověk má pocit, že něco dokončil, že je rychlý. :-) Moc se mi chtělo ušít něco z nového čísla LBF, kde jsou spíše menší projekty, ale inspirativní, které dávají prostor fantazii k ušití vlastního projektu, což se v tomto případě nekonalo. :-) Tedy výběr látek je můj. :-)
Vybrala jsem si jehelníček, který má v průměru asi 15 cm. Ale z jehelníčku by se také dal vyrobit podsedák či polštářek při zvolení jiných rozměrů.
Šila jsem z kolekce Everlasting a Late Bloomers od Sandi Gervais (Moda fabrics).


neděle 19. května 2013

Zimní kráska v létě

Tato taška je ušita podle prvního čísla časopisu Love Bellet fabrics. Padla mi do oka hned, jako jsem hned věděla, z čeho ji chci. Věděla jsem, že to chci z echino motýlků na tyrkysové. Naštěstí, Ježíšek vyslyšel mé přání. Zvolila jsem nakonec černou, že to bude praktičtější. Teď toho lituji, protože v létě mám ráda světlé věci, navíc bych byla letos i v trendu :-). No, příště budu chytřejší. :-) Co jsem si ušila, to mám a nemohu si stěžovat. :-)
Ušito z echino, koupeno na www.veselajehlicka.cz .


 A jak to vypadá, když člověk ze dne na den změní priority? Začne uklízet krabici s látkami. Tyto potěší už někoho jiného. :-)






sobota 11. května 2013

Deka na přání I - příprava II

Půlené čtverce sešité a teď bylo nutné je nějak naskládat s tím, že vzor z kolekce Garden district od Heather Bailey by tam měl být nejčastěji zastoupen. Tak jsem si jen tak halabala udělala čtverečky v aplikaci "malování" a hodila do Excellu, kde se pak s nimi lehce hrálo a přesouvalo. S uspořádáním si hrála slečna, pro kterou deka bude, já jsem to jen doladila, aby nebyly dva vzory, mimo ten hlavní, vedle sebe.


neděle 5. května 2013

Malá velká dáma

Malá velká dáma pro malou velkou dámu. :-) Šito podle časopisu Marina, který kdysi Bellet vydávala. Kabelka je asi o třetinu zmenšená, nešila jsem přední kapsu.
Kolekce: nepamatuji si, kupováno na www.latkyprovas.cz, tak jako i ta jednobarevná.

Zapomněla jsem napsat, že o výběru látky rozhodly šaty a o tvaru malá slečna. :-)




pátek 3. května 2013

Deka na přání I - příprava

Budu šít deku na přání jedné náctileté slečně. Z toho, co jsem vybrala já, nechtěla nic. Pak jsme řešily barvy a podala jsem jí krabici s jednobarevnými látkami, abychom odtipovaly tu správnou modrou barvu (nakoupené pro manžela :-)). A ona tam našla dvě vzorované látky, které ji zaujaly. Pak jsme tedy hledaly něco k tomu a vybrala si puntíky a kolečka. Látky jsou materiálově nesourodé, tak uvidím, co to udělá. Její výběr se mi líbí a přiznám se, že bych toto dohromady nikdy nedala. Měla bych asi více popustit uzdu fantazii. :-)
Teď jen čekám, až příjde jednobarevná látka v barvě natural. Ze vzorů si vybrala půlené čtverce, barevné s jednobarevnou.
Takže deka bude úplně jiná než byly na začátku mé či její představy. :-)
Bohužel dnes špatné počasí na focení.

středa 1. května 2013

A circle jeans quilt - riflová kolečka



 Nedávno jsem u Elišky z Knoflíkárny viděla přípravu na deku z riflí - zde . Jednalo se o falešná katedrálová okna. Projekt se mi hodně zalíbil a věděla jsem, že to budu chtít zkusit při první příležitosti. Ta nepřišla, protože prý tedy tento styl nic moc. :-) Jenže zkusit jsem to musela a vyrobila aspoň top na polštář.
Tedy je to stále hodně polotovar, protože se mi celou dobu neskutečně trhala niť, takže jsem to nakonec odložila a budu shánět jinou, která při prošívání nebude zlobit.
Je to skvělý projekt, moc se mi to líbí a na google.com, když zadáte "circle jeans quilt", tak vám vyjede těchto dek opravdu hodně.
Holky to šijí buď s nějakou výplní nebo bez ní. Já jsem výplň použila. Stříhá se o něco menší než je látkový čtverec. Prošívaní jsem zvolila stylem ve vlnách z jedné řady do druhé, ale způsobů jsem viděla více.

 Kolekce: Central park, Coquette, Grunge, Essential dots, vše od Moda fabrics